خبرهای کلیکسب و کار برتر

ویژگی عایق الاستومری

عایق الاستومری برای سیستم ها و تاسیساتی که نیاز به عایق کاری دارند بسیار مناسب است. این عایق ها با مقاومت بالایی که در برابر گرما و سرما دارند برای ایزوله سازی تاسیسات ساختمان ، لوله های گرم و سرد، کانال ها، بویلرها، سقف های سوله، چیلرها، لوله های انتقال نفت و گاز، مخازن، صنعت خودروسازی، سیستم های تهویه مطبوع و عایق لوله مورد استفاده قرار می گیرند.

عایق الاستومری برای سیستم ها و تاسیساتی که نیاز به عایق کاری دارند بسیار مناسب است. این عایق ها با مقاومت بالایی که در برابر گرما و سرما دارند برای ایزوله سازی تاسیسات ساختمان ، لوله های گرم و سرد، کانال ها، بویلرها، سقف های سوله، چیلرها، لوله های انتقال نفت و گاز، مخازن، صنعت خودروسازی، سیستم های تهویه مطبوع و عایق لوله مورد استفاده قرار می گیرند.

ویژگی های عایق الاستومری :

  • عایق های الاستومری وزن بسیار سبکی دارند و به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بالایی که دارند به راحتی می توان از آنها برای ایزوله کردن سیستم های مختلف استفاده نمود.
  • این نوع عایق ها فاقد هر نوع مواد مضر و آلرژی زا هستند. به همین دلیل هنگام استفاده از آنها نیازی به دستکش و یا ماسک نمی باشد.
  • مقاومت این عایق در برابر آتش بالا بوده و به گسترش آن کمکی نمی کند. در واقع عایق الاستومری نوعی عایق نسوز محسوب می شود.
  • عایق فوم الاستومری قابلیت رنگ پذیری با رنگ روغنی را دارا می باشد. بنابراین در مکان هایی که این عایق در معرض دید قرار دارد برای زیباتر کردن ظاهر، می توان آن را رنگ نمود.
  • مقاومت این عایق در برابر رشد قارچ و باکتری بالا می باشد.
  • ساختار فوم عایق به صورت سلول های بسته است و فضای بسته سلول ها با گاز نیتروژن پر شده که همین امر باعث شده است مقاومت فوم در برابر فشار و جذب رطوبت بالا برود.
  • استفاده از عایق الاستومری باعث کاهش مراحل ضروری برای عایق کاری می شود و نصب آن بسیار آسان بوده و صرفه جویی در هزینه و زمان را به ارمغان می آورد.
  • دوام و طول عمر عایق الاستومری بالا می باشد.
  • اینو برودتی نیازی به روکش ندارد زیرا ساختار سلول بسته آن باعث می شود آب به داخل آن نفوذ نکند.
  • مقاومت بالای سطح این نوع عایق باعث شده در مقایسه با پشم شیشه و عایق های سنتی کمتر آسیب ببیند و مقاومت آنها بالاتر باشد.
  • قیمت این نوع عایق در مقایسه با پشم شیشه وبالاتر است اما به دلیل عدم نیاز به پوشش بسیار مقرون به صرفه تر است.
  • عایق الاستومری برخلاف سایر عایق ها، عایقی دو منظوره است. این عایق هم به عنوان عایق حرارتی و هم به عنوان عایق برودتی شناخته شده است.
  • علاوه بر سایر ویژگی های نام برده شده، فوم عایق الاستومری با جذب صدا عایق صوتی خوبی در برابر صوت نیز محسوب

مواد مورد نیاز برای نصب عایق الاستومری برای نصب و اجرای عایق الاستومری به مواد و وسایلی نیاز است که در زیر به آنها اشاره می کنیم.

  1. چسب عایق الاستومری
  2. نوار درزگیر چسب دار
  3. نوار درزگیر آلومینیوم
  4. نوار درزگیر برزنتی
  5. نوار درزگیر پلیمری

طریقه ی نصب عایق الاستومری

عایق های الاستومری در اشکال لوله ای و رولی و با قابلیت منعطف بودن تولید می‌شوند. لوله ها به خاطر نصب عایق از دو سر بریده می‌شوند. برای نصب لوله های عایق الاستومری هم می‌توان در زمان نصب لوله های اصلی و هم بعد از آن اقدام کرد. این لوله ها را به شکل طولی و از ناحیه ی مفصل ها به وسیله ی چسب فورمیکس می‌چسبانند. از عایق الاستومری های رولی در لوله هایی که قطر بیشتر از ۳ اینچ دارند و کانال های تهویه هوا استفاده می‌کنند. عایق الاستومری رولی را به صورت پشت چسبدار هم می‌توان استفاده کرد. برای اینکه عایق ها تضمینی برای خوب کار کردن سیستم باشند، باید درست نصب و اجرا شوند.

مقایسه عایق الاستومری با پشم شیشه

  • عایق الاستومری بدلیل ساختار سلول بسته، مقاومت بالایی در برابر رطوبت، بخار آب، آلودگی و گرد و خاک دارد اما عایق پشم شیشه بدلیل ساختار فیبری و متخلخل خود، مقاومت پایینی داشته و با نفوذ رطوبت و بخار آب به درون عایق، از مقاومت حرارتی آن کاسته می گردد.
  • عایق الاستومری، از نظر عوارض زیستی و ایجاد امراض، دارای عوارض بسیار کمی بوده در حالیکه تماس مستقیم پشم شیشه با پوست، چشم و سیستم تنفسی ایجاد مشکل خواهد کرد. در بسیاری از گزارش ها، تنفس مستقیم گرد پشم شیشه علت افزایش ابتلا به سرطان ریه عنوان شده است.
  • نصب عایق های الاستومری بدلیل استفاده از خودبست بسیار آسان بوده وبرای محیط هایی که فضای کاری زیادی ندارند مناسب می باشد. اما نصب عایق های پشم شیشه در چند مرحله صورت می گیرد.
  • ضریب انتقال حرارت عایق های الاستومریک بسیار پایین بوده در حالیکه ضریب انتقال حرارت پشم شیشه با افزایش دما افزایش یافته و از مقاومت حرارتی آن کاسته می شود.

بنابراین می توان اینگونه بیان نمود که استفاده از عایق الاستومری با روکش آلومینیوم می تواند این محصول را در برابر ضربه، عوامل فرسایش جوی، پارگی، کشیدگی و … محافظت نماید و منجر به افزایش طول عمر آن شود. از ویژگی های منحصر به فرد این محصول می توان به کمترین آسیب در هنگام وقوع حریق اشاره نمود. همین عامل سبب شده است تا کاربرد عایق الاستومری تا چندین برابر افزایش یابد. این عایق در هنگام آتش سوزی، گاز سمی از خود متصاعد نمی نماید. به علاوه اینکه بقایای باقی مانده از این عایق نیز به هیچ عنوان برای محیط زیست سمی و خطرناک نمی باشد.

البته همانطور که قبلا بیان شده؛ این عایق از جمله مقاوم ترین عایق های حرارتی به شمار می رود که در برابر حریق می تواند تا دماهای بالا مقاومت نماید. اما در صورت آسیب رسیدن به عایق به دلیل ساختار  سالمی که دارد؛ آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند. عایق الاستومریک در بسیاری مواقع به عنوان عایق صوتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که اگر ضخامت این عایق تا حدود ۲ سانتی متر باشد؛ این توانایی را دارد که شدت صوت را  تا حدود ۳۵ دسی بل  کاهش دهد.

بنابراین می توان اینطور بیان نمود که کاربرد عایق الاستومری به عنوان یک عایق صوتی نیز روز به روز در حال افزایش می باشد. از سوی دیگر نمونه هایی از عایق های الاستومری وجود دارند که به آن عایق الاستومری شانه تخم مرغی گفته می شود. این نوع از عایق ها دارای برآمدگی هایی در سطح هستند که می تواند مقاومت خوبی در برابر نفوذ امواج صوتی از خود نشان دهد. از عایق الاستومری صوتی برای مکان هایی همچون استودیو های ضبط و پخش برنامه، سالن های کنسرت، سالن های نمایش، تئاتر و … استفاده نمود.

دکمه بازگشت به بالا