چرا از کولر گازی آب خارج نمیشود؟
کولرهای گازی دارای یک لوله تخلیه هستند که رطوبت اضافی از طریق آن خارج میشود. این رطوبت همان رطوبت هواست که توسط فن کولر گازی کشیده میشود و پس از قرار گرفتن روی کویلهای سرد کولر به بخار تبدیل میشود. سپس این بخار وارد لوله تخلیه خواهد شد و از کولر گازی خارج میشود. اما برخی اوقات ممکن است به دلیل گرفتگی لوله تخلیه، کولر گازی دچار مشکل آب ندادن شود. در صورتی که شما هم با این مشکل مواجه شدهاید باید ابتدا علت آب ندادن کولر گازی یا عدم تخلیه آب از لوله میعانات را بررسی کنیم تا بتوانیم آن را برطرف نماییم. جهت خرید دریچه اسلوت، دریچه کولر و دریچه داکت اسپلیت با ما در شرکت تهویه سان تماس بگیرید.
ممکن است با یکی از مشکلات زیر مواجه باشید:
- کولر گازی قبلا از طریق شیر تخلیه آب میداد اما الان هیچ وجود ندارد.
- کولر گازی به خوبی خنک میکند اما از شیر تخلیه آن آب خارج نمیشود.
- کولر گازی جذب رطوبت ندارد و از شلنگ آن آب خارج نمیشود.
تمامی این مشکلات را در این مقاله بررسی خواهیم کرد اما قبل از هرچیزی باید علت آب ندادن کولر گازی را متوجه شویم:
علت آب ندادن کولر گازی یا عدم تخلیه آب از شلنگ کولر گازی چیست؟
همانطور که گفتیم دلیل آب دادن کولر گازی یا عدم تخلیه آب از شلنگ کولر گازی این است که به دلیل گرفتن رطوبت از محیط، ممکن است کولر گازی آبریزی داشته باشد اما برخی اوقات ممکن است آبریزی کولر گازی قطع شود که در این صورت باید علت آب ندادن آن را بررسی کنیم. این مسئله ممکن است به چند دلیل مختلف به وجود بیاید:
قبل از هرچیز باید گفت که آب ندادن کولر گازی یک موضوع کاملا عادی است و نیازی به هیچگونه نگرانی نیست. شایعترین دلیل این موضوع این است که رطوبت محیط خیلی کم است. اما اگر کولر گازی آبریزی ندارد در عین حال نمیتواند دمای محیط را نیز خنک کند باید با یک سرویسکار ماهر تماس بگیرید تا دلیل مشکل را برای شما پیدا کند. علاوه بر کمبود رطوبت محیط، این مشکل ممکن است به دلایل زیر نیز رخ دهد:
۱- استفاده از کولر گازی در مناطق گرم و خشک
دلیل آب دادن کولر گازی این است که رطوبت محیط بر روی سیم پیچهای خنککننده آن مینشیند و به قطرات آب تبدیل خواهد شد. اما اگر از کولر گازی در مناطق گرم و خشک استفاده کنید، عملا هیچ رطوبتی وجود ندارد که توسط شیر تخلیه از کولر گازی خارج شود. در صورتی که از کولر گازی در مناطق گرم و خشک استفاده میکنید و کولر شما آبریزی ندارد، هیچ نیازی به نگرانی نیست زیرا کولر گازی روند کار طبیعی خودش را ادامه میدهد. همچنین گرمای کم هوا نیز ممکن است علت آب ندادن کولر گازی است زیرا در هوای خنک رطوبت کمتری وجود دارد.
۲- خراب بودن سنسور دما
علت آب ندادن کولر گازی ممکن است خرابی سنسور دما یا ترمیستور آن باشد. ترمیستور دمای محیط را اندازه گیری میکند و با تغییر مقاومت، قدرت کولرگازی را افزایش یا کاهش خواهد داد تا سرمای موردنیاز محیط را تعیین کند. اما در صورتی که ترمیستور خراب باشد و با تغییر دما مقاومت آن تغییری نکند، دستگاه عملا روشن نخواهد شد و سیم پیچهای آن نیز که مسئول جذب رطوبت محیط هستند سرد نخواهند شد. علت آب ندادن کولر گازی هم دقیقا ممکن است همین موضوع باشد.
۳- خرابی برد کولر گازی
خرابی برد کولر گازی نیز باعث خواهد شد که میزان ایجاد سرمای آن کمتر از میزان لازم باشد و در نتیجه رطوبت خیلی کمی داخل دستگاه ایجاد میشود.
از متخصصین “آچاره” رایگان قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.
۴- کمبود گاز مبرد کولر گازی
در زمان بررسی علت آب ندادن کولر گازی باید گاز مبرد آن نیز بررسی شود. گاز مبرد وظیفه سرد کردن سیم پیچهای کولرگازی را برعهده دارد و در صورت کم و زیاد شدن آن عملکرد دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد. اگر گاز مبرد کولر کم باشد سرمای کمتری ایجاد خواهد کرد و در نتیجه رطوبت خارج شده از کولر گازی خیلی کمتر خواهد بود. به همین خاطر اگر کولر گازی سرمای کافی ایجاد نمیکند و رطوبت خروجی آن نیز خیلی کم است بهتر است با یک مجاز تماس بگیرید تا مشکل را برای شما برطرف نماید.
۵- مسدود بودن مسیر تخلیه
دلایلی که در قسمتهای قبلی بررسی کردیم، همگی به دلیل خرابی کولرگازی یا قطعات آن رخ میدهند اما برخی اوقات اگر کولر در فواصل زمانی منظم سرویس نشود، ممکن است مسیر خروجی رطوبت آن مسدود شود. در این شرایط باید مسیر خروجی را آزاد کنید و اجازه دهید که آب به راحتی از کولر خارج شود.
علائم مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی به شرح زیر هستند:
- جمع شدن آب داخل سینی تخلیه: در صورتی که آب بیش از حد استاندارد داخل سینی تخلیه جمع شود، بدون شک مشکل مربوط به مسدود بودن مسیر تخلیه کولر گازی است.
- آبریزی از پنل داخلی: برخی اوقات ممکن است پنل داخلی دستگاه دچار آبریزی شود. این مشکل به این دلیل رخ میدهد که مسیر تخلیه مسدود شده است و آب جمع شده نمیتواند از طریق شلنگ تخلیه خارج شود.
- استشمام : در صورتی که آب کولرگازی به درستی تخلیه نشود، رطوبت موجود در آن باعث تولید قارچ و کپک خواهد شد و پس از مدتی ممکن است باد کولر گازی بوی کپک بدهد. در صورتی که متوجه بوی کپک شدید، بلافاصله تلاش کنید که مشکل را برطرف نمایید.
عدم تخلیه آب از کولر گازی باعث بروز چه مشکلاتی میشود؟
اکنون که علت آب ندادن کولر گازی را بررسی کردیم، زمان آن رسیده مشکلاتی که در نتیجه عدم تخلیه آب کولر گازی رخ میدهد را نیز بررسی نماییم. به صورت کلی در صورتی که آب کولر گازی به درستی تخلیه نشود ممکن است مشکلات زیر برای شما به وجود بیاید:
- نم زدن دیوار مجاور کولر گازی
- آبریزی پنل و آسیب دیدن ساختمان و وسایل منزل
- ایجاد قارچ و کپک و بروز بیماریهای تنفسی برای اعضای منزل
- ایجاد اختلال در روند کار کولر گازی
- کاهش قدرت خنککنندگی دستگاه
همانطور که می دانید روند کار انواع کولر گازی اسپلیت و پنجره ای به این صورت است که گاز مبرد در حال حرکت بر روی کویل های اوپراتور رطوبت محیط را جمع می کند. سپس این مقدار رطوبت به سینی تخلیه و در نهایت به شلنگ تخلیه کولر گازی منتقل می شود، تا به خارج از ساختمان هدایت شود.
از این طریق است که کولر گازی سبب خنک شدن دمای هوای محیط می شود، بنابراین خروج آب از لوله تخلیه کولر گازی یک علامت مهم از کار کرد صحیح دستگاه می باشد. اما برخی مواقع بنابر دلایلی هیچ آبی از کولر گازی تخلیه نمی شود، که ما در این مطلب قصد داریم علل این مسئله را بررسی کرده و در انتها راهکارهایی را به منظور پیشگیری از بروز این مشکل بیان کنیم.
توصیه هایی به منظور پیشگیری از مسدود شدن مسیر تخلیه
از آنجا که مسدود بودن مسیر تخلیه یکی از دلایل عمده عدم تخلیه آب از کولر گازی محسوب می شود، در این قسمت قصد داریم چند توصیه به منظور پیشگیری از بروز این مشکل در دستگاه بیان کنیم:
بهتر است حداقل سالی یکبار به شستشوی مسیر تخلیه کولر گازی اقدام کرده و حتی در صورت مشاهده فرسوده شدن شلنگ تخلیه به اقدام کنید. اگر قصد شلنگ تخلیه کولرگازی را دارید بر روی بزنید
استفاده از فیلترهای هوای مرغوب
استفاده از فیلترهای هوای مرغوب باعث می شود، حجم کمتری از گرد و غبار و رسوبات در داخل کویل های اوپراتور تشکیل شده و در ادامه در سینی تخلیه کولر گازی تجمع کنند.
توجه داشته باشید که بهترین کولر گازی محصولی است که دارای فیلترهای هوای بسیار مرغوب و با سوراخ های بسیار ریز در حد میکرون باشد.
به شما توصیه می کنیم جهت بررسی بیشتر مشخصات بهترین کولر گازی به مقالات و مراجعه کنید.
علاوه بر این باید هر چند وقت یکبار فیلترهای هوای دستگاه را تعویض کنید و چه بهتر که این بازه زمانی کوتاه بوده و ترجیحاً قبل از استفاده مجدد از کولر گازی صورت بگیرد.
ریختن مقداری مایع سفیدکننده و یا سرکه در مسیر تخلیه
یک توصیه بسیار کارآمد به منظور کمک به کولر گازی برای تخلیه بهتر رطوبت از دستگاه ریختن مقداری مایع سفیدکننده و یا سرکه مخلوط شده با آب در مسیر تخلیه دستگاه است. این مواد از تشکیل انسداد در مسیر جلوگیری می کنند. ( – لینک )
عدم تخلیه آب از کولر گازی چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟
همانطور که تا این قسمت از متن بررسی کردیم، روند طبیعی کار کولر گازی به این صورت است که در زمان کار کردن همیشه مقداری رطوبت تولید کند، که البته مقدار این رطوبت به عوامل مختلفی از جمله دمای محیط بستگی دارد. اما سوال اینجاست که اگر این رطوبت تولید شده در دستگاه تخلیه نشود، چه مشکلاتی را می تواند برای دستگاه و یا حتی ساکنین ایجاد کند؟ از جمله این مشکلات می توان به موراد ذیل اشاره کرد:
- نم زدن گج دیوار
- آبریزی از پنل و وارد کردن خسارت به بنا و حتی وسایل منزل از قبیل فرش و مبلمان
- ایجاد قارچ و کپک در کولر گازی و زمینه ابتلا افراد به بیماری های تنفسی همچون آسم
- ایجاد اختلال در روند کار کولر گازی و وارد شدن آسیب به قطعات داخلی آن
- کاهش قدرت خنک کنندگی کولر گازی