دولت با لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به دنبال حمایت از تولید با مشارکت مردم است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری رویداد برتر، شواهد موجود در کشور نشان میدهد که در شرایط فعلی تولید به اندازه کافی جذابیت ندارد. به نحوی که صاحبان سرمایه ترجیح میدهند سرمایه هایشان را در بخشهای غیرمولد به کار بیندازند. زیرا این بخشها سود بالایی دارند و اکثراً بستر برای فرار مالیاتی در آنها فراهم است.
دولت برای حل مشکلی که در بالا به آن اشاره شد، لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را به مجلس فرستاده است. در این لایحه کاهش مالیات تولید به میزان ۴۰ درصد و افزایش قابل توجه مالیات بخشهای غیرمولد در دستور کار قرار گرفته است.
هدفمندسازی مشوقهای مالیاتی نیز از دیگر پیشنهاداتی است که دولت در این لایحه آورده است. در نظر گرفتن مشوق برای سرمایههای خرد نیز مدنظر قرار گرفته است.
به زعم کارشناسان، اصلاحات اساسی مالیاتی در کشور مورد نیاز است تا تولید از جذابیت بیشتری برخوردار شود و بخشهای غیرمولد اقتصاد از جذابیت بیفتند.
از مجلس دوازدهم که داعیه حمایت از تولید را دارد انتظار میرود که هر چه سریعتر به بررسی لایحه پیشنهادی دولت بپردازد و با تصویب آن به بهبود وضعیت اقتصای کشور کمک کند.
ابوالقاسم جراره نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری رویداد برتر درباره لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که اخیراً دولت به مجلس فرستاد و پیشنهاد مطرح شده مبنی بر کاهش ۴۰ درصدی مالیات بر تولید، اظهار داشت: در همه جای دنیا مالیات بر تولید را در حد قابل قبولی قرار میدهند. مالیات این بخش باید به گونهای باشد که تولید صرفه اقتصادی داشته باشد و جذب سرمایهها اتفاق بیفتد. از این منظر میتوانیم بگوییم که پیشنهاد مطرح شده در این لایحه مبنی بر کاهش مالیات تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد مثبت است.
وی ادامه داد: تولید فی النفسه موجب رشد اقتصادی میشود و موتور محرکه اقتصاد به شمار میرود. تولید زمینه ساز اشتغال، ارزآوری و بسیاری از مزیتهای دیگر برای کشور است. بنابراین، حتی الامکان باید حمایت از تولید در دستور کار باشد.
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: هر چقدر بتوانیم با ایجاد مشوقهای مختلف بر میزان تولیدکنندگان در کشور اضافه کنیم و بستری برای فعالیت بیشتر فعالان اقتصادی به وجود بیاوریم، اثر مثبتی در اقتصاد خواهد داشت.
جراره گفت: لایحه دولت در زمینه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را بسیار مثبت میبینم. حمایت از تولید با کاهش مالیات تولید و همچنین مشوقهای متنوع مالیاتی برای هدایت منابع مردم به سمت بخش مولد بسیار موثر است. تمرکز اصلاحات مالیاتی در این لایحه به سمت اخذ مالیات از فراریان مالیات و کاهش جذابیت سوداگری است. این امر گامی رو به جلو محسوب میشود. هر سیاستی که در راستای افزایش جذابیت تولید و در مقابل کاهش جذابیت سوداگری و اقدامات واسطه گرانه باشد، بسیار مهم است
وی ادامه داد: لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم از طریق مشوقهایی که برای سرمایههای خرد در نظر گرفته قدمی رو به جلو و بستری برای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم محسوب میشود. باید تلاش خود را در این راستا به کار بگیریم که نام سال را از حالت شعار خارج کنیم و در عمل اقداماتی به منظور اجرایی کردن آن به کار بگیریم. هدایتگری تولید با استفاده از ظرفیتهای مردمی میتواند نتایج خوبی برایمان داشته باشد.
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: معمولاً واحدهای کوچک تولیدی زمانی میتوانند در اقتصاد نقش مهمی ایفا کنند که مورد حمایت دولت قرار بگیرند. بنابراین، پیشنهادهای مطرح شده در لایحه را در راستای حمایت از کسب و کارهای تولیدی و کوچک مثبت میدانم.
جراره در خصوص نظر برخی کارشناسان مبنی بر اینکه لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مهمترین لایحه دولت در راستای تحقق شعار سال است، تصریح کرد: ایجاد بستر قانونی برای حمایت از تولید و مقابله با سوداگری قطعاً موضوع مهمی است. اگر این لایحه در عمل نیز به خوبی اجرایی شود، میتواند در تحقق شعار سال موثر باشد.
انتهای پیام/