راهنمای نگهداری، پرورش و تکثیر برگ بیدی

برگ بیدی بنفش

نام علمی گیاه برگ بیدی بنفش Tradescantia albiflora و از خانواده Commelinaceae می باشد. همچنین گل چشم آهویی نام دیگر این گیاه است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و حدود 60 گونه از این گیاه شناسایی شده و معروفترین گونه برگ بیدی، زبرینا می باشد. گیاه برگ بیدی بنفش (گل چشم آهویی) رشد سریعی دارد و مانند گیاهان علفی رشد می کند. رشد این گیاه به صورت طولی و با افزایش تعداد برگهای گیاه می باشد. اگر شرایط نگهداری برگ بیدی (گل چشم آهویی) نامناسب باشد، گیاه به صورت ساقه ای رشد می کند و ظاهری نامناسب پیدا می کند و باید حتماً هرس شود.

آپارتمان |اتاق خواب

برگ بیدی گیاهی مقاوم بوده ولی نسبت به سرمای زیاد، حساس است. برگ بیدی (گل چشم آهویی) جز گیاهان تصفیه کننده هوا است و توانایی تولید اکسیژن در محیط را دارد، همین عامل باعث شده به عنوان گیاهی محبوب بین دوستداران گل و گیاه آپارتمانی باشد. در محیط کار، ادارات، خانه و در اتاق خواب می توان علاوه بر زیبایی این گیاه، از خاصیت تصفیه کنندگی آن نیز استفاده کرد. به گیاه برگ بیدی بنفش (گل چشم آهویی)، گیاه اینچی نیز گفته می شود؛ چرا که اگر شرایط نگهداری این گیاه فراهم باشد، هفته ای یک اینچ یا حدوداً سه سانتیمتر رشد می کند.

برگ های این گیاه تخم مرغی شکل، پهن و بدون دم برگ است و در ایران به رنگهای سفید، سبز، صورتی و بنفش یافت می شود. متداول‌ترین گونه‌های برگ بیدی در ایران با برگهایی به رنگ سبز روشن با نوارهای سفید و یا رنگ بنفش با طرح های صورتی می باشد. معمولاً برگ بیدی بنفش و صورتی محبوبیت زیادی دارد. این گیاه زیبا در تمام طول سال، به خصوص از اواسط بهار تا اواسط تابستان گل می دهد و گلهای آن به رنگ های سفید و صورتی است. تکثیر برگ بیدی بسیار راحت بوده و تا 8 گلدان در سال می توان آن را تکثیر کرد. برگ بیدی در گلدان های آویزی و بر روی تراس یا بر روی طاقچه می‌تواند به راحتی رشد کند و زیبایی دو چندان به محیط اطرافش بدهد.

روش تکثیر برگ بیدی و اصول پرورش و نگهداری این گیاه

گیاه برگ بیدی propagate wandering jew همانند سانسوریا، پتوس از آن دسته گیاهانی است که تقریبا در تمامی خانه ها به چشم می خورد، با وجود اینکه گیاهی کاملا بی آزار می باشد وجود آن در منزل می تواند زیبایی دوچندانی را ایجاد کند، نگهداری، پرورش و تکثیر برگ بیدی نیاز به شرایط ویژه ای ندارد.

نگهداری از گیاه برگ بیدی در منزل

گیاه شناسی برگ بیدی: برگ بیدی بومی منطقه آمریکا آمریکای جنوبی می باشد که به دلیل برگ های دو رنگش مورد توجه همگان قرار گرفته است، نوع این گیاه علفی بوده و دارای رشد خزنده ای می باشد، برگ های این گیاه به شکل قلب بوده که دارای سرتیزی می باشند با توجه به گونه مختلف آن رنگ متفاوت می باشد، اما اغلب بیشتر افراد به پرورش و تکثیر برگ بیدی بنفش می پردازند، برگ این گیاه دارای دو رنگ بوده با خطوط سبز و بنفش است.

آشنایی با تکثیر برگ بیدی و نکات مهم در پرورش آن

گیاه برگ بیدی به طور کلی دارای ۳ گونه اصلی می باشد که این گونه ها شامل: برگ بیدی با برگ های سبز، برگ بیدی با برگ های بنفش، برگ بیدی موسی در گهواره می باشد که از مهم ترین گونه های اصلی برگ بیدی به شمار می رود. تکثیر برگ بیدی همانگونه که اشاره کردیم کار بسیار آسانی می باشد طوری که می توانید با قلمه ساقه آن در آب، خاک، ماسه صاحب یک گیاه برگ بیدی دیگر شوید.

۱٫برای تکثیر برگ بیدی از راه قلمه زدن بایددر فصل تابستان اقدام نمایید بدین ترتیب ابتدا باید یک ساقه محکم از گیاهتان توسط یک چاقو تیز جدا کنید، قلمه ای باید حداقل ۷ سانتی متر باشد و همچنین ساقه دارای گره هایی باشد، در انتهای قلمه هر چه برگ وجود دارد را جدا کنید طوری که ۱ الی ۲ عدد برگ بر روی قلمه باقی بماند.

۲٫ بعد از آماده شدن قلمه ها باید آن ها را برای ریشه دهی در بستری با خاک کمپوست و ماسه بکارید، همچنین شما می توانید قلمه هایی را که آماده کردید را درون یک لیوان آن یا تنگ آب قرار دهید تا ریشه دار شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر قلمه هایتان را درون خاک قرار دادید اقدام به تعویض روزانه آب کنید، آبی که برای قلمه ها تهیه می کنید باید بدون املاح و کلر باشد.

۳٫ برای کاشت قلمه ها درون گلدان باید قبل از اینکه قلمه ها را در خاک بکارید ابتدا خاک آن را آبیاری نمایید و بعد با استفاده از مداد و یا خودکار در خاک سوراخ ایجاد کنید و بعد قلمه را درون آن بکارید.

۴٫ بعد از اتمام کاشت باید بستر هایی که قلمه ها را درون آن کاشتید را به مکانی منتقل کنید که دارای ۱۸ تا ۲۰ درجه دما باشد. از گذاشتن قلمه ها در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری نمایید، در طول دوران ریشه دهی توجه داشته باشید تا خاک گیاه خشک نشود.

* قلمه های برگ بیدی به سرعت ریشه می دهند طوری که بعد از ۱ هفته شاهد رشد گیاهتان خواهید شد.

شرایط نگهداری از برگ بیدی

خاک: بهترین خاک برای پرورش برگ بیدی ترکیبی از خاک ماسه+ تورب+ خاک برگ+ خاک باغچه می باشد، البته شما می توانید ترکیب خاک پرلیت و کوکوپیت هم برای پرورش برگ بیدی استفاده کنید.

نور: برگ بیدی برای رشد مطلوب و بهتر خود به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد زیرا اگر در محیطی نگهداری شود که نور کمی وجود داشته باشد گیاه به صورت علفی رشد خواهد کرد و این موضوع از زیبایی آن می کاهد. بهترین جایی گه می توان از برگ بیدی نگهداری کرد پشت پنجره های شمالی می باشد.

آبیاری: سعی کنید در فواصل زمانی منظمی به آبیاری گیاه بپردازید، و همیشه بگذارید خاک گیاه از رطوبت کمی برخوردار باشد، آبیاری گیاهتان نباید به گونه ای باشد که خاک آن خیس شود، به هیچ عنوان نگذارید آن در زیر گلدانتان باقی بماند چرا که به سرعت ریشه های گیاهتان دچار پوسیدگی می شود. آبیاری در تابستان باید روز درمان انجام شود اما در فصل زمستان باید هفته ای ۱ مرتبه به آبیاری آن بپردازید.

دما: برگ بیدی از نظر دما کمی حساس است و خواستار محیطی گرم می باشد، از این رو بهترین دما برای پرورش و نگهداری آن دمایی بین ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد می باشد. این گیاه در دماهای پایین به سرعت از بین خواهد رفت، به همین در فصل زمستان مکان مناسبی را برای این گیاه در نظر بگیرید.

کوددهی و هرس: شما می تواند برای تقویت رشد گیاهتان از کودهای استفاده کنید که مخصوص گیاهان زینتی می باشد، کوددهی باید هر ۲ هفته ۱ مرتبه انجام شود در فصل تابستان انجام شود. در مورد هرس این گیاه هم می توان گفت هر زمان که احساس کردید ظاهر شلخته ای به خود گرفته است و ساقه های رشد زیادی کرده است بهتر است ساقه را قیچی کنید و از آن برای قلمه استفاده کنید.

تعویض گلدان برگ بیدی

همانطور که قبلاً اشاره شد، گل چشم آهویی رشد سریعی دارد و به سرعت برگ و ریشه می دهد. لازم است برای رشد بهتر آن، سالانه گلدان و خاک گلدان آن را عوض کنید. هنگام تعویض گلدان برگ بیدی مراقب باشید که به ریشه گیاه، آسیبی نرسد. یکی از نشانه‌های زمان تعویض گلدان، هنگامی است که ریشه های برگ بیدی از خاک خارج شده باشد در این صورت حتماً گیاه را به گلدان بزرگ‌تر منتقل کنید و نکته مهم در انتخاب گلدان این است که اندازه گلدان مناسب باشد. استفاده از گلدان بیش از حد بزرگ، باعث می‌شود که انرژی گیاه به جای رشد برگ‌ها، صرف ریشه زنی شود.

منبع مقاله:

floristkid

دکمه بازگشت به بالا